Trailerpark Idlers – Ghost Town Nights

Artist: Trailerpark Idlers
Titel: Ghost Town Nights
Skivbolag: Something Wicked
CD
2019


Trailerpark Idlers har just släppt sitt 14:e album. Det är inte många band som mäktar med. Idag består gruppen av Morgan Hellman och JK Anderson, vilka var med och startade det hela 2006, Miss LisaLee som varit med sedan 2008 samt Scotty Flamingo som nytillträdd ersättare för Pentti Salmenranta. Man har därutöver lånat in Jesper Larsson på slagverk, Bobby Jr som sjunger lead på ”I’m a different man today” samt The Sick ’n’ Tired Choir som namnet till trots inte låter så utleda på arrangemangen de medverkar på som namnet antyder.  

Ghost Town Nights öppnar starkt med ett av plattans bästa spår ”Then I told him some other lies”. Tätt därpå lunkar skivan vidare med en annan av mina favoriter på skivan, den sköna countrydängan ”Dragnet for Jesus” och därpå den njutbara nostalgiska längtan i sången ”The green grass again”. En hårdför kvinna som fått nog av sin gubbe får vi möta i ”Stay down”. En något mildare kvinna uttrycker sig i ”Ocean blue eyes”, även om hon också har fått nog av sitt förhållande. I den avslutande ”Sick ’n’ tired blues” solas det bland annat på en kazoo och även om det kanske är plattans svagaste spår så håller låtarna sammantaget lika hög kvalitet som vanligt när det gäller Trailerpark Idlers.

Den som har följt gruppens utveckling genom åren blir inte besviken den här gången heller. Det säregna soundet finns där. Den melankoliska känslan likaså. Och det sköna countrysvänget är på plats. Vad mer kan man begära?

Georg Ryttman             

Kommentarer inaktiverade.