Slammin’ Gladys – Two

Artist: Slammin’ Gladys
Titel: Two
Skivbolag: JIB Machine Records
CD
202
1

Slammin’ Gladys är ett amerikanskt hårdrocksband från Los Angeles. De bildades 1989 och gav ut sin första självbetitlade platta 1992. Sedan hände inte så mycket förrän man gick in i studion förra året för att spela in Two.

Även idag ingår samma medlemmar i gruppen: David Brooks (sång), J.J. Farris (gitarr, piano, slaginstrument och bakgrundssång), Al ‘Alley’ Collins (bas och bakgrundssång) och Stephen De Board (trummor, slagverk och lite bakgrundssång). Första skivan tog inte bandet till skyarna och vi får se om deras andra album slår bättre. Generellt sett så är låtarna något starkare på det nya albumet, men annars är mycket sig likt och det låter inte som att det skulle ha gått nästan 30 år mellan de två skivorna.  

Two är således Slammin’ Gladys comeback-album. Funkinfluenserna lever kvar i ett par av låtarna, till exempel den utmärkta ”Dragon eye girl”och ”Light up” med sitt sköna gung. Mestadels rör det sig dock om ren rak rock n’ roll utan krusiduller, och med en del melodiska inslag. Lyssna till exempel på ”Lost in Texas” eller svängiga stompiga ”Ice water” där munspelet åker fram och förgyller låten. Det finns några låtar som sticker ut lite extra och totalt sett så är det en helt okej platta.

Georg Ryttman

Kommentarer inaktiverade.