Brock Zeman – Me Then You

Artist: Brock Zeman
Titel: Me Then You
Skivbolag: Mud Records/Hemifrån
År: 2011
CD

Brock Zeman lirar americana och har åtta album bakom sig före utgivningen av Me Then You. I de avslutande låtarna ”Rain of the roofs #1” och den drygt nio minuter långa ”Rain of the roofs #2” ville Brock Zeman skriva texter på temat regn, men det blev också den enda röda tråden mellan dem. Hans låtar handlar bland annat om en änka, en lodare, en liten unge och en snubbe med krossat hjärta. Tidigare skrev Brock texter som var mer rakt på, där han berättade färdiga historier. Idag lämnar han hellre över en del till lyssnarens fantasi.

Skivan inleds lovande med den mörka rockiga ”Push them  stones”.  Den därpå följande ”Until it  bleeds”, som handlar om en man som bryter samman efter att blivit lämnad av sin  kvinna, är mer mainstream och går i medeltempo. Även ”Triple crown” är en mainstream-låt; det funkar att lyssna på den, men man har hört det förut. ”Light in the attic” är en lugnare sort, med såväl steel gitarr som piano och ”Claws”  är en modern blues. ”End of the world” som kommer därefter är lugn, medan man i  ”Season of sleep” tuffar till sig igen.

Såväl Brock Zemans texter som låtar varieras en hel del och det  är lyssningsbart, men kanske inte alltid så orginiellt som man skulle önska. Därmed blir det också ett medelbetyg.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]