Whisky and Dynamite – Live ‘n’ Pickin

Artist: Whisky and Dynamite
Titel: Live ‘n’ Pickin
Skivbolag: Nonesuch Records
År: 2008
CD

Så var det dags för Whisky and Dynamites uppföljare till debutalbumet Lilla Texas. Den här gången är alla texter på engelska, även de två eget skriva låtarna ”Bluegrass & whiskey” och ” I’m so happy”. Och det känns som att det passar det här bandet bättre än att skriva svenska texter. Det är också som att bandet har  mognat och trimmat in sin stil sedan debuten.

Live ’n’ Pickin är ingen ren liveskiva som man kan förledas att tro av titeln; tre av skivans elva spår är inspelade i studio. Och de resterande sju i vardagsrummet! Ändå känns produktionen märkligt jämn. Det är som alltid när Whisky & Dynamite är i farten renodlad, fartfylld och glad bluegrass som gäller. Här samsas ”Fat bottom  girls”, med en härlig slapbas-dominerad version av Johnny Cashs ”Folsom prison  blues”, vid sidan av bluegrassversionen av sydstatsrockarna Z Z Tops ”Sharp dressed man”. Skivans ”fula ankunge” är ”You’ll think of me” som inte passar ihop med det övriga materialet, då det varken är bluegrass eller traditionell country. Det lilla  extraklippet med misslyckade tagningar, kallad ”Behind the scenes”, känns heller varken meningsfullt eller särskilt roligt.

Som helhet är Live ’n’ Pickin ett trevligt album som säkert kommer hitta fram till många bluegrassälskares cd-spelare i sommar.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]