The Winchester Widowmakers – The Winchester Widowmakers

Artist: The Winchester Widowmakers
Titel: The Winchester Widowmakers
År: 2009
CD

Första gången jag kom I kontakt med Winchester Widowmakers var när de spelade på Tantogården på Södemalm, Stockholm, i sena september 2006. Gruppen startade  i början av 2005 ur det dåvarande Dan Toresson och Raj Raj Orkestern, då Dan Toresson (gitarr, sång och munspel) och Erik Valtanen (gitarr, sång och munspel) satt och lirade tillsammans hemma hos Dan, och Henrik Hellström skulle lägga på mandolinslingor. Snart utökade man med Ola Henriksson, som också lirar med Witchcraft, på bas och Jens Henriksson på trummor. Winchester Widowmakers blev komplett när David Kristersson (sång och  gitarr) kom in i bilden.

Winchester Widowmakers spelar alternativcountry. Enligt bandet själva är deras självbetitlade debutalbum, som innehåller såväl gamla som nyskrivna låtar, ett  avstamp inför nästa nivå. I ”Johnny” bjuder man på ett soft sound med bluegrassbanjo, ”The flood” är mer popstuk och rätt ointressant, medan inledande ”End of time”m som också är åt pop/rock-hållet, är riktigt trevlig med sin melodi, sina banjoinslag samt munspel. Skivan spretar något, men de flesta låtarna är inte så tokiga.

Du som tycker om alt-country tycker jag absolut ska ta och lyssna på den här  cd:n. Det ska också bli intressant att höra hur gruppen utvecklas när de tar steget över till nästa nivå.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]