Evan Westerlund – Howlin’ At The Moon

Artist: Evan Westerlund
Titel: Howlin’ At The Moon
År: 2008
CD

Howlin’ At The Moon är Evan Westerlunds debutalbum. Cd:n är inspelad I Nashville med ett gäng inte helt oävna namn bland musikerna. Eller vad sägs om Larry  Marrs som trakterar basen, och som tidigare lirat med bland andra Marty Stuart, George Jones och Martina McBride, och Steve Holland som piskat skinn även åt Ray  Price och i Charlie Daniels Band? Eller varför inte James Mitchell som även lirat gura åt Alan Jackson, Dierks Bentley och Brooks/Dunn med flera? Bakom sin pedal steel finns Robby Turner (Dixie Chicks, Waylon Jennings, Travis Tritt med  flera), på piano hittar vi Garland Craft som spelat med Bellamy Brothers, Oak Ridge Boys och T. Graham Brown, Mike Douchette på dobro och harpa. Mike har spelat med Tammy Wynette, George Jones och Alabama som exempel, och så har vi Kim Marrs på fiddel, vilken lirat med Nashville String Kings.

Evan Westerlund är nog okänd för de flesta i country-Sverige, men kanske såg du honom uppträda på Furuvik i år? Evan är ursprungligen från British Columbia i Kanada, men sedan 1999 bosatt i Malmö. Han har arbetat som DJ och musikförläggare på ett antal radiostationer i Kanada, som spelar countrymusik, i tolv år.

Samtliga spår på Howlin’ At The Moon är skrivna av Evan Westerlund själv eller i konstellation med andra. Generellt sett är det en trevlig countryskiva. Den är jämn och välproducerad, men känns lite alldaglig och sticker inte riktigt ut. Bäst tycker jag om ”Lightning” och ”Ghost Riders”.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]