Trailerpark Idlers – Unhappy Hour At Joey’s Bar

Artist: Trailerpark Idlers
Titel: Unhappy Hour At Joey’s Bar
År: 2008
CD

Så har då Trailerpark Idlers uppföljare till The Jim Beam Shuffle släppts, inspelad i den egna studion The Forge. Och precis som på föregångaren så har samtliga låtar, utom en – Loretta Lynns ”I’m A Gettin’ Ready To Go” – skrivits av Morgan C. Hellman. Trailerpark Idlers har heller inte frångått sitt sound, med starka zydeco-influenser och instrument som mandolin, dobro, banjo, tvättbreda och skedar.

En nyhet är att gruppen har fått tillökning av Miss Lisalee på sång, gitarr, autoharpa och cittra. Hennes sånginsatser är ett trevligt komplement till Morgans lite nasala och något småsömniga (ur positiv bemärkelse) dito. Miss Lisalee bjuder även på lite joddel i bakgrunden, till ”Won’t be long”.

På skivan ryms öldrickarvänliga låtar som den skönt gungande ”There’s nothing like a barstol” och ”The same damned dream”, sida vid sida med svängiga alster som ”Mama said that hell is a honky tonk”. Materialet är rytmiskt, varierat och personligt. Låtarna är starka och det finns en väldig glädje i Trailerpark Idlers musik.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]