Robbin Thompson – A Real Fine Day

Artist: Robbin Thompson
Titel: A Real Fine Day
Skivbolag: Out There Records/Hemifrån
År: 2013
CD

Robbin Thompson - A Real Fine Day

6-Beer

Robbin Thompson har ett förflutet som musikant och låtskrivare tillsammans med bland andra en tidig upplaga av Bruce Springsteens band, The Eagles och Poco. Han säger också att hans egen musik har influenser av dessa musiker sedan de olika samarbetena, och visst är det så att A Real Fine Day kan sorteras in bland dessa.

Singer-songwritern Thompson har akustisk gitarr som sitt huvudinstrument, men lirar även ett antal asiatiska instrument. På A Real Fine Day har Robbin Thompson spelat in ett urval av sina egna sånger från en karriär som startade på 1960-talet, och här gör han sina egna specifika versioner av dem. Den avslutande ”That was then, this is now” har tydliga Bruce Springsteen-influenser, men jag lyssnar hellre på The Boss om jag ska välja. ”The word” vill jag framhålla som en av skivans bättre spår. ”I’m gonna take you home” tillhör de rockigare spåren på albumet och Robbins röst gör sig bra på den här sortens låtar, även om den i övrigt inte är nyskapande på något sätt. Fråga är nu om jag tycker att A Real Fine Day gör min dag så mycket vackrare; nja, det är en okej platta med lite solglimtar och en del stackmoln. Jag är dock övertygad om att det finns dem som kommer bli mer begeistrade än mig.

För dig som vill höra mer av Robbin Thompson, så är han aktuell för en turné i Sverige och Finland i slutet av september, början av oktober. Här hittar du spelställena under turnén.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]