Randy Travis – 25th Anniversary Celebration

Artist: Randy Travis
Titel: 25th Anniversary Celebration
Skivbolag: Warner Bros. Records
År: 2011
CD

Randy Travis firar 25 år som artist, och i samband med det ger han ut en ny skiva med 16 duetter samt ett bonusspår. En del material är nyskrivet och en del låtar är gamla hits från Travis karriär i nyinspelade versioner.  Med 20 miljoner sålda album, 18 singlar som nått förstaplatsen på listorna, sju grammy etcetera, så har han lite att se tillbaka på. Som duettpartners på skivan har han Zac Brown Band, Kristin Chenoweth, Kenny Chesney, Don Henley, Alan Jackson, Jamey Johnson, George Jones, Kris Kristofferson, Tim McGraw, Willie Nelson, Brad Paisley och Carrie Underwood. Inga dåliga namn således.

Jubileumsplattan går rakt på sak redan från början, med en duett med Sverige-aktuelle Brad Paisley i en småfunkig version av ”Everything and all”. Riktigt medryckande. Därpå följer en traditionell countrydänga med framträdande steel guitar, som Randy gör med Jamey Johnson. Och så fortsätter det, med gammal god country i olika tempon. ”T.I.M.E.” med Josh Turner bjuder på snyggt twangspel, ett litet trevligt tvålåtarsmedley – ”Better class of losers”/”She’s got the rythm” – med Alan Jackson, i ”Road to surrender” samsas Randy Travis med Willy Nelson och Kris Kristofferson om mikrofonen och i ”Didn’t we shine” har man samlat ett helt uppbåd av medsångare, eller vad sägs om George Jones, Lorrie Morgan, Ray Price, Connie Smith, Joe Stampley och Gene Watson? Så det är en hel del godbitar i den här 25-årslådan.

25th Anniversary Celebration är en bra sammanfattning av Randy Travis karriär så här långt, och speltiden på skivan når upp till en knapp timme. Med den digra brunn av framgångar Randy Travis fyllt upp under året så har det funnits gott om material att välja bland när den  här cd:n skulle sätta ihop, och det har man lyckats bra med.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]