Jack Tempchin – Live At Tales From The Tavern

Artist: Jack Tempchin
Titel: Live At Tales From The Tavern
Skivbolag: Jack Tempchin
År: 2012
CD

Jack Tempchin är en riktig veteran och mest känd som låtskrivare. Hans största framgång kom med Eagles-hiten ”Peaceful easy feeling”, men han har haft framgångar med fler låtar åt såväl Eagles som Glen Frey. Inom countryfacket har artister som George Jones, Emmylou Harris, Trisha Yearwood och Tanya Tucker spelat in hans sånger, och då nämner jag bara några.

Som singer-songwriter är Jack Tempchin mest känd för sin lugna, avskalade musikaliska stil. Han  spelar folksånger och viss blues, och uppträder ensam med endast sin akustiska gitarr, sin röst, munspelet och sina låtar. Emellanåt spelar Jack in egna skivor och hans åttonde skiva Live At Tales From The Tavern är ett påkostat album, som innehåller såväl en DVD med själva konserten, som en cd-skiva för den som enbart vill lyssna till hans musik. Denna live-skiva ingår i Tales From The Tavern-serien med olika artister. På skivan spelar han bland annat sina stora Eagles-hits ”Peaceful easy living” och ”Already gone”, den sistnämnda nedtonad från att vara en rocklåt till att framföras i  folksångstappning.

Inspelningskvaliteten är inte hundraprocentig på den här liveinspelningen, och det är ärligt talat heller inte en särskilt kul platta. Jack Tempchin är en bättre låtskrivare än artist.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]