Erik Törnqvist And The Big Rivers – The Fake Generation

Artist: Erik Törnqvist And The Big Rivers
Titel: The Fake Generation
Skivbolag: Strawberry Productions
År: 2009
CD

Erik Törnqvist lirar gitarr och sjunger i punkbandet Blisterhead från Skövde. Erik Törnqvist And The Big Rivers är Eriks sidoprojekt. Debutskivan The Fake Generation är hur som helst ingen fake. Det här är country med rätt mycket driv, inte punkigt alls, utan snarare väldigt Cajun-aktigt. Dock utan dragspel och triangel. Annars beskrivs musiken som country med inslag av irländsk  folkmusik. Jon Siréns violin spelar därmed en stor roll för bandets irländska inslag, liksom Sebastian Jonssons banjo och mandolin för countrystuket. Ett par av låtarna har ett Johnny Cash-inspirerat komp, till exempel ”Reality and fiction” och ”Bridgend”.

Texterna är lite småcharmigt naiva. Erik Törnqvist har själv skrivit det mesta av materialet. ”Waiting for the sun”, ”The big surprise” och ”I  hope you are happy where you are” har han dock plitat ihop tillsammans med Johan Wendt, som spelar bas och lite gitarr på plattan samt har producerat den.

Erik Törnqvist And The Big Rivers startades våren 2007, så de är relativt  färska, men vem vet: kanske blir det det här Eriks prio ett och Blisterhead ett sidoprojekt vad det lider. Bra är det i alla fall!

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]