Daniel Glen Timms – Life’s An Illusion

Artist: Daniel Glen Timms
Titel: Life’s An Illusion
Skivbolag: Blue Earth Records/Hemifrån
År: 2011
CD

Daniel Glen Timms skiva Life’s An Illusion inleds med en rock n’ roll-låt, i vilken det även kryddas med lite souligt blås, men det är ingen låt som i övrigt gör sig ihågkommen, vilket blir lite signifikativt för den här plattan. Mer fart och fläkt blir det dock senare i  ”Cumberland”. Däremellan är det lite blandad kvalitet på låtarna, vilka inte är pest och kolera, men heller inte några milstolpar.

Sedan är ju frågan vilken upplevelse hans musik ger på Life’s An Illusion. Personligen så vill jag beskriva den som okej, men utan att den sätter sig ordentligt. Jag får inga aha-upplevelser och Daniels röst och soundet på skivan tar någon slags medelväg. Det är på det hela taget en ganska lugn skiva, men den får aldrig riktigt grepp om mig. Ett undantag är just ”Cumberland” med sin fina steel och som är det närmaste Daniel kommer ren country på den här skivan. Daniel Glen Timms själv står såväl för det mesta gitarrspelet, som lirar piano, synthar och keyboards. Övriga musiker trakterar bas, trummor, steel och olika blåsinstrument, så det är inte någon traditionell country-uppsättning.

Daniel ger ut sina skivor på egen etikett och jobbar hårt för att finansiera sin egna skivutgivning. Bland annat har han arbetat som geolog inom miljöområdet, borrat efter olja, jobbat som EKG-tekniker på intensivvården eller akuten, kört varubil och annat. Så man kan gott ge honom en stor eloge i  dessa Idol-tider, för att vara sina musikaliska influenser trogen. Det till trots så når musiken inte hela vägen fram.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]