Shiner Twins – Southern Belles

Artist: Shiner Twins
Titel: Southern Belles
Skivbolag: Stagger Lee Records
År: 2008
CD

Hmm! Vad säger man om det här då? Jo, Shiner Twins är ett band från Nederländerna som lirar americana med inslag av funk, rock, pop och några stänk blues. Här ryms allt från Hammond-orgel till bastuba, från softa melodiösa laid-back-låtar till lite mer fartfyllda sånger. Men låtarna känns överlag rätt ointressanta och ofta lite tråkiga; man har hört det mesta förut. Sångaren sjunger helt okej, men han har en alldalig röst och det hela faller mig inte riktigt på läppen. Visst svänger det emellanåt, visst finns det några acceptabla låtar och visst är det en okej produktion, men det där lilla extra saknas.

På insidan av konvolutet finns små kommentarer till låtarna på skivan, vilket är trevligt. Den inledande ”Guide me Lord” är en hyllning till gospels, av en icke-troende låtskrivare. Kanske därför som låten musikaliskt inte har någon anknytning alls till gospelsånger. Den efterföljande ”Chance for romance” är i sin tur en hyllning till Johnny Guitar Watson och dennes New Orleans-funk. På skivan finns också ”Ain’t nobody” tydligt  inspirerad av Dave Edmunds, ”Every little once in a while”, tillägnad gammal hederlig R&B och en låt dedikerad till en vän till Jack Hustinx, som höll på att gå ner sig, förmodligen på droger, men det framgår inte klart.

”You better believe”, ”Waiting for a train” och “Nothing in  this world” är några av de bättre låtarna på albumet, om jag ska nämna några, men som helhet är det inget jag går igång på.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]