Monica Silverstrand & Country Rox – Find Me!

Artist: Monica Silverstrand & Country Rox
Titel: Find Me!
År: 2011
CD-Singel

Jag såg Monica Silverstrand & Country Rox uppträda i Kungsträdgården för ett par år sedan, och det var mer rock och pop-country à la Nashville än traditionellt dito. Det är alltid svårt att bilda sig en helhetsuppfattning om musiken annars genom en singel med endast ett spår, om än i två versioner. Låten heter ”Find Me!” och är skriven av Peter Hallström, som bl.a. har skrivit ”Håll mitt hjärta” till Björn Skifs och ”I remember love” till Sarah Dawn Finer. Precis som jag minns musiken från uppträdandet i Kungsan, så är även ”Find Me!” uppoppad country och här med discotakt på trummorna.

Monica Silverstrand är en duktig sångerska och jag har hört henne sjunga riktig country tidigare, så det känns som ett nedköp att hon ger sig på den här trista varianten. Å andra sidan har hon en karriär som innefattar medverkan i tre Melodifestivaler, åtta musikaler och en hel del annat, som inte alltid har med countrymusik att göra. Övriga medlemmar i Country Rox består av 15 olika damer som avlöser varandra inför olika spelningar.

Tyvärr så är ”Find Me!” inget jag vill skriva hem om. Sedan är det mycket möjligt att fans av Jill Johnson och liknande har en annan syn på saken – smaken är som baken och så vidare …  Vilket också är tur i sig!

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]