Bobby Sant – It’s Just A Lonely Feeling

Artist: Bobby Sant
Titel: It’s Just A Lonely Feeling
Skivbolag: Transubstans, Sakuntala Records
År: 2012
CD Promo

Bobby Sant, vars riktiga namn är Robert Bengtsson, är en helt ny bekantskap för mig och jag hade inte hört något från honom innan jag fick den här cd:n i brevlådan. Skivan är Bobby Sants debutalbum och samtliga låtar är skrivna av Robert Bengtsson själv. Musiken är folk/americana och består främst av akustisk gitarr, ibland förstärkt med andra instrument, som munspel av Michael McGowans och elgitarr eller piano av Olle Edbergs. Den sistnämnde har även producerat skivan. Själv beskriver Robert Bengtsson sin musik som mörk blues och drömsk alternativfolk, framförd med innerlig känslighet och med en stor del punkattityd.

Sången är lite gäll och högljudd och tyvärr faller den mig inte alls på läppen, och då gillar jag ändå röster som utmärker sig. Generellt sett är låtarna inte heller särskilt starka, men det finns ett par undantag som jag tror skulle kunna funka med en helt annan röst. För att beskriva musiken, eller i alla fall en del låtar på It’s Just A Lonely Feeling, så kommer jag att tänka på till exempel Tracy Chapman. Bara för att nämna något som kan ge en hint åt varåt det pekar, sedan är det naturligtvis inte jämförbart med hur Tracy Chapman verkligen låter. Ett återkommande tema på skivan är ödslighet i sina olika former. Det är allt eller inget som gäller, och några kompromisser finns inte. Omslagsbilden är tagen av Katie Van Zandt, dotter till bortgångne Townes Van Zandt och föreställer ett luggslitet landskap, som symboliserar innehållet på skivan.

Plattan innehåller 12 spår. Och även om jag skulle vilja så kan jag för egen del inte ta till mig av dessa helhjärtat och mitt omdöme blir också därefter. Nej, det här funkar tyvärr inte för mig, men smaken är ju som baken …

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]