Johnny Reid – Christmas

Artist: Johnny Reid
Titel: Christmas
Skivbolag: MapleMusic Recordings
År: 2009
CD

Johnny Reid är skotten som lirar countrymusik och numera bor i Kanada, där han har haft ett antal singelframgångar. I traditionell country-anda har även Johnny Reid gett ut ett julalbum. Valet av låtar är inte så där jätteöverraskande, men det brukar det heller inte vara på de här  skivorna. Ändå är det alltid lika trevligt med lite ny julmusik att ladda upp till innan granen ska klädas och doften av skinka sprider sig i de nystädade hemmen.

Med sin lite hesa stämma framför Johnny riktigt trevliga versioner av traditionella julpärlor som ”Silent night”, ”Little drummer boy”, ”Santa Claus is coming to town”, ”Blue Christmas” och ”O holy night”. Men här ryms också en stämningsfull version av ”I’ll be home for Christmas”, med snyggt munspel och känslosamt pianospel. Albumet innehåller utöver de gamla välkända bitarna även ett par eget skrivna julsånger: ”Waiting for Christmas to come”, av Johnny Reid och Thom Hardwell, samt ”Christmas time again” som Johnny Reid skrivit tillsammans med Brent Maher. Alltid trevligt med lite nyskriven julmusik, och de smälter väl in i helheten på skivan.

Johnny Reids Christmas är en välkommen julskiva i samlingen, och kommer väl till pass nu när den aktuella högtiden börjar närma sig. För det är något visst med julen, och det är något visst med all skön julmusik i countrytappning som förhöjer stämningen ytterligare.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]