Jessica Rydén – My Little Heart

Artist: Jessica Rydén
Titel: My Little Heart
Skivbolag: Flare/Hemifrån
År: 2013
CD

Jessica Ryden - My Little Heart

6-Beer

Jessica Rydén är en singer-songwriter från Stockholm, som spelar pop/americana. My Little Heart är hennes debutalbum, enligt egen utsago inspelat med små resurser. Jessica själv trakterar klaviatur och sjunger. De flesta av skivans elva sånger domineras av hennes sång och ett piano, antingen med henne själv bakom de svartvita tangenterna, eller Maria Olofson. Texterna är på engelska och handlar om längtan, smärta och ett bejakande av livet självt.

Samtliga låtar på My Little Heart är skivna av Jessica Rydén, förutom ”Frosty patterns”, där hon delat låtskrivandet med Sten Fläder, som även spelar gitarr, banjo, bas och orgel på plattan. ”Frosty patterns” har fått lite bluesiga inslag, medan ”South Africa” bygger på basgångarna, från vilka rytmen byggs på med slagverk, kryddat med gitarreffekter. Titelspåret ”My little heart” inleder skivan och sätter den vackra, melankoliska tonen som går som en röd tråd genom låtarna. Jessica Rydén skiva är lite av ett gränsfall för vad som hör hemma på Countrywood, men låtar som ”New love” ger ändå legitimitet för att den ska recenseras här. Materialet på skivan är skrivet mellan åren 2006 och 2011.

My Little Heart är en behaglig skiva som emellanåt påminner lite om Lynsey de Pauls lugnare låtar, även om Lynsey inte blir lika melankolisk i sina musikaliska uttryck. Det här är en typisk platta där man behöver vara i rätt sinnesstämning för att spela, men är man det så är den heller inte så tokig.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]