Alex Di Reto – Love’s No Serious Thing

Artist: Alex Di Reto
Titel: Love’s No Serious Thing
Skivbolag: Alex Di Reto/Hemifrån
År: 2013
CD

Alex Di Reto - Loves No Serious Thing

7-Beer

Den här italienska herren, som  går under namnet Alex Di Reto, spelar folkblues med inslag av country och instrumentering  bestående av violin, saxofon, elpiano, Hammond-orgel, munspel, cello, elgitarr  och som toppas av hans skrovliga grova röst. Alex Di Reto nästan stöter fram  orden när han sjunger, som små rökringar som följer med musiken.

Alex Di Reto föddes i Rom 1955,  bodde mellan åren 1964-68 i Kanada och blev inspirerad av den amerikanska  folksångartraditionen. Han flyttade tillbaka till Italien, för att sedan slå  sig ner i Chicago 1983. Han har flyttat fram och tillbaka mellan sitt hemland  och Nordamerika och var han huserar idag har jag ingen aning om. Musikerna på  Love’s No Serious Thing är i alla fall samtliga italienare. Det är svårt att  inte gilla den här plattan. Det finns en viss närhet till J.J. Cale och Tom  Waits musik. Melodislingorna är vackra och träder fram som dimslöjor i låtar  som ”Lady 66”, ”True love blues” med sitt fingerpicking, sin cello och  vinolinspel är en njutning i sig, ”Going down slow” påminner mycket om J.J.  Cales musik, och jag gillar när saxofonen rycker in och hur man stegrar  avslutningen. Samtliga åtta spår på skivan är små godbitar.

Alex Di Retos tredje skiva Love’s  No Serious Thing är definitivt en lyckosam inspelning. Jag har tyvärr inte hört  hans tidigare plattor, men ser fram emot att få lyssna såväl på dem som det han  presterar framöver.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]