Al Rose – Sad Go Lucky

Artist: Al Rose
Titel: Sad Go Lucky
Skivbolag: Monkey Holding Peach Records/Hemifrån
År: 2012
CD

Sad Go Lucky är ett americana-album där samtliga låtar, utom ”The day before the infamy”, är skriva av Chicago-baserade singers-songwritern och gitarristen Al Rose själv. Skivan inleds med den akustiska ”Sad go lucky”. Den följande ”Million dollars” är en intressantare låt med allt från funkinslag till en stegrande avslutning med trombon och grejer.

Att beskriva Al Roses musik är inte helt lätt då musiken ibland påminner om hur Tom Waits skriver sina låtar, men Als röst är mer ordinär, vissa låtar är mer åt folkhållet och det finns utrymme för variationer. Texterna i den här musiken är oerhört väsentliga, så även på Sad Go Lucky. En del av dem är poetiska och berättar historier, medan en låt som ”They lovered  the bar again” är en hatlåt till alla meningslösheter som folk bloggar eller twittrar om på nätet, där läsarna får mer onödig information om andra än vad Al  Rose tycker är nödvändigt. Över huvud taget så är Al Rose kritisk till hur man hanterar data och fakta i dagens informationssamhälle. Vid sidan av sitt musicerande målar Al Rose tavlor, och hans behov av att uttrycka sig tycks slå igenom även i de målande texterna.

Sad Go Lucky är en skiva som gör sig bra regniga sitta-inne-och-slappa-dagar, eller sena nätter. Musiken är skönt avslappnande och något för americana-vännerna att trivas med.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]