Luke Powers – Running To Paradise

Artist: Luke Powers
Titel: Running To Paradise
Skivbolag: Phoebe Claire Publishing
År: 2009
CD

På omslaget till Running To Paradise springer en liten pojke över ett fält, iklädd sin superhjältedräkt, inte världens roligaste omslag, men det är väl symboliken man vill åt antar jag. Skivan inleds med låten ”Johnny Rotten come to Jesus”. Den handlar om att frälsa den gamle punklegenden som i Sex Pistols sjöng att han var anti-Krist och anarkist. Det är också den låt som är mest country på cd:n. Samtidigt så sjunger folksångaren och collage-professorn Luke Powers att Sex Pistols bara handlade om business. Särskilt allvarligt kan det religiösa temat knappast vara ändå, då Richard Lloyd lirar gitarr på skivan. Richard som själv är en gammal punkrockslegend och medverkade i Television, The Heartbreakers, The Neon Boys och sitt egna band Richard Hell & The Voidoids. Kanske är det bara ironi.

Det är här är Powers tredje album och han håller sig inom americana-facket. Luke sjunger lite släpigt och musiken har lite av nattstämning över sig, då den är mjuk och lite trött. Annars har Luke Powers fått bra recensioner överlag för sin musik. Mig faller det kanske inte lika mycket i smaken. Luke har arbetat med personer som Marcus Hummon – låtskrivare av hits till Dixie Chicks – och Brian Ahern – producent av Emmylou Harris fina 70-talsalbum, men håller själv inte samma klass. Hans influenser är av varierad  art. Eller vad sägs om Bob Marley, The Clash, Howlin’ Wolf, The Band, Steve Earl med flera?

De flesta låtarna på Running To Paradise är melodiska av det lugnare slaget. Särskilt intressant tycker jag inte den är, utan sammantaget känns skivan lite monoton och jag har svårt att se vad den skulle tillföra.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]