Dana Pomfret – Float

Artist: Dana Pomfret
Titel: Float
Skivbolag:Pomfret/Hemifrån
År: 2013
CD

Dana Pomfret - Float

4-Beer

Dana Pomfret är en singer-songwriter och multimediaartist  från New York som numera är bosatt i New England. Hennes americana innehåller allt från folk, jazz, blues och rock. Skivan har inte fler än åtta låtar, med en total speltid på 27-28 minuter, vilket känns vara lite väl snålt tilltaget för dem som gillar hennes musik.

Float tog hela sex år att spela in, så man kan inte påstå  att den här damen har bråttom och slarvar med sina skivutgivningar. Eller så  har hon letat skivbolag innan hon beslöt sig för att ge ut sin fjärde skiva  under egen etikett, men det låter jag vara osagt. Musikaliskt är det ganska  okej; låtarna är mjuka och böljar fram – eller flyter om man ska associera till  titeln, men det är samtidigt inget som ger mig gåshud. Plattan inleds med ”Each day”, vilken jag inte skulle ha valt som inledningslåt då den också känns som vilken låt som helst. Därpå kommer titellåten ”Float”, men den är kanske heller ingen bra bit att starta med. ”Land of no” är en småmysig meditativ sång, medan ”Gone” känns sådär småtrött. ”Bird” känns som en förlängning av ”Gone” och här gäspar jag stort.

Att ta så många år på sig för att prestera dessa åtta låtar ger vid handen att Dan Pomfret kanske inte ska ägna sig så mycket åt låtskrivande framöver. Det där riktiga flytet saknas och därmed tröttnar jag efter en stunds lyssning.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]