Vince Melamed – What Matters Most

Artist: Vince Melamed
Titel: What Matters Most
Skivbolag: Adroit Records
År: 2009
CD

Vince Melamed är keyboardist, studiomusiker och låtskrivare; en New York-bo som tidigt valde att flytta till Nashville. Han har bland annat skrivit sånger som ”Walkaway Joe” till Trisha Yearwood och ”What mattered most”, titelspåret på denna skiva, till Ty Herndon. Vince har även spelat med Bob Dylan, The Eagles, Bobby Wormack, Cher, Tina Turner och Rosanne Cash med  flera.

Musikaliskt är What Matters Most cross-over country. Det är popigt, ibland rockigt och till och med lite småfunkigt i ”I’ll take that as a yes”. I grunden anser sig Vince själv vara mer åt rock n’ roll-hållet, även om detta – hans debutalbum – sorterar under det moderna countryfacket.

What Matters Most är småpretantiös och den inledande ”What  matters most” är inte så tokig, däremot är den påföljande ”Perfect love forbidden” en liten halvtrist duett med Cheley Tackett. Visst finns det ett par ytterligare spår som är hyffsade, till exempel ”Walkaway Joe” och ”Damn your  love”, men jag står ändå inte med gnistrande ögon och vidöppen mun och förundras över skivans storhet. Sedan får Vince Melamed vara hur duktigt som helst som låtskrivare och bakom tangenterna.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]