Tia McGraff – Break These Chains

Artist: Tia McGraff
Titel: Break These Chains
Skivbolag: Bandana Records/Hemifrån
År: 2013
CD

Tia McGraff - Break These Chains

5-Beer

Den kanadensiska singer-songwritern Tia McGraff har varit i gamet länge och bland annat så spenderade hon sex år i Nashville och slipade på sin alt-country. Prövotiden är sedan länge över och hon har nu sex album bakom sig.

Genombrottet fick hon när hon medverkade i en tv-show med Johnny Cash och June Carter. Johnny Cash tyckte att Tia hade något speciellt och bjöd in henne till Junes loge. Men Johnny har inte varit ensam om att anse att hon har något visst, då artister som Randy Bachman (Bachman, Turner and Overdrive) och Dan Hill (Celine Dion) har velat skriva musik med henne. Samtliga låtar, förutom ”Whiskey ship”, på Berak These Chains har Tia McGraff skrivit med sin man Tommy Parhan, som hon för övrigt träffa under Nashville-eran. På ”Stranger to paradise” är även B. Hinchliffe med och skriver och på ”Reckonin’” har paret fått förstärkning av G. Woodcroft. Plattan är mixad i Austin, Texas.

Break These Chains är en ganska hygglig platta, men ibland när jag lyssnar på tenderar jag att tappa tråden. För att så ta upp den igen. Sedan tycker jag man kunde skippa den keltiska suparlåten ”Whiskey ship” som jag inte förstår vitsen med.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]