Steve Mednick & Eddie Seville – La Collaborazione Dei Due

Artist: Steve Mednick & Eddie Seville
Titel: La Collaborazione Dei Due
Skivbolag: Cottage Sound Recording
År: 2009
CD

Den här americana-inbäddade plattan inleds med en elektrifierad, lite rockigare sak som bär titeln ”Toulouse reprieve”, och förutsättningarna ser helt okej ut. Eddie Seville är multiinstrumentalist och gör bland annat pålägg av klockspel och congas på den inledande biten, vilket fyller upp ljudbilden på ett tilldragande sett. Så är det också ett av skivans bästa spår. Skivans andra spår ”Ten signs” går an. Den är inte helt oäven, men man har hört det förut och jag är inte alltid så förtjust i Steve Mednicks lite småhesa sångröst. På ”Lone star serenade” åker dragspel och mandolin fram. Här har Eddie Seville tagit över mikrofonen, om jag inte förväxlar rösterna med varandra.

”Crash and burn” handlar om att gå sin egen väg utan att glömma sina rötter. Den tillhör de bättre spåren på skivan. Det finns lite Bruce Springsteen över melodierna i en del låtar, även om Steve Mednick och Eddie Seville i övrigt inte har några likheter med the Boss. Därefter blir det lugna toner i ”Man on the road”, på vilken Emily Boyer förstärker bandet med sitt valthorn. ”Howard’s run” är lite småtråkig, medan ”Castels” också tillhör skivans bättre låtar. De två avslutande sångerna ”Walking on faith” och ”Love’s  got a hold” kan jag vara utan, speciellt den sistanämnda är en urtrist ballad som säger mig nada.

Skivan med det småjobbiga namnet La Collaborazione Dei Due känns inte helgjuten på något sätt, och varierar en del. Den innehåller också några låtar som är lyssningsbara, men den stora frågan är om den verkligen kommer att plockas fram och sättas in i cd-facket så pass ofta att den är värd ett köp.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]