Loveflowers – Loveflowers

Artist: Loveflowers
Titel: Loveflowers
Skivbolag: Mile Music
År: 2008
CD

Västerviksbandet Loveflowers debut-cd är en lågmäld, soft samling låtar åt alternativcountry-hållet. Låtarna har influenser av folkmusik, men även av visor och singer-songwriter-stuk. Hälften av skivans spår har svenska texter, och resterande hälft sjungs på engelska. Texterna, varav vissa består av dikter skrivna av Yvonne Greiffe, berättar små historier där ämnen är kärlek, olycklig sådan samt brustna drömmar.

Loveflowers är en trio bestående av Michael Greiffe, Leif Thörner och Yvonne Greiffe. Frånsett några av texterna på skivan, som är skrivna av Yvonne Greiffe, är materialet producerat och komponerat av Michael Greiffe och Leif Thörner. Gruppen startade som ett projekt i början av september 2006, men utföll så väl att dess medlemmar ville utveckla det hela.

Skivan inleds stillsamt med ”Ensam jag står”, och följs av den rytmiska ”Jag vill ha mer” med sin percussion och slidedoftande gitarrtoner. Sen blir det lugnt igen i ”Ser i spegeln”. På ”Lock the door” förstärker Erik Berg med cello. En grupp som Loveflowers tycker jag tjänar mer på att sjunga på svenska än att variera med engelska. Det här är musik som gör sig bra på radio och i mindre lokaler.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]