Loveflowers – Bridge Or Barrier

Artist: Loveflowers
Titel: Bridge Or Barrier
Skivbolag: Mile Music/Hemifrån
År: 2013
CD

Loveflowers - Bridge Or Barrier

6-Beer

Alt-country-gruppen Loveflowers har återigen begett sig in i skivstudion för att spela in ett album. Den här gången har plattan fått titeln Bridge Or Barrier. 12 färska spår bjuder Västervikstrion på den här gången.

Gruppen är tämligen okänd och det är svårt att hitta någon närmare information om dem. Bridge Or Barrier är deras andra fullängdare och med gruppmedlemmarnas förflutna inom folk, country, blues, jazz och rock så formas också bandets musik med root-musik som fundament. På den inledande ”Children eyes” sjunger Leif Thörner om att han önskar en fredlig och kärleksfull värld för barnen att växa upp i. Texterna överlag är väldigt familjenära, om barn och relationer, kärlek och separationer. Till skillnad från förra självbetitlade skivan så innehåller den nya enbart engelska texter, och inga svenska. Det är en väldigt ren och klar produktion, där det känns som varje komponent är väl genomtänkt och rätt placerad, utan att för den skull bli tråkig. Snygg stämsång på ” Shepherd of soul”.

Bridge or Barrier är en småmysig platta och gruppens medlemmar drar sig inte för att pröva olika vägar i låtarnas uppbyggnad. Inte så pjåkigt får jag säga, även om alla låtar inte når fram hela vägen.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]