Danni Leigh – Masquerade Of A Fool

Artist: Danni Leigh
Titel: Masquerade Of A Fool
Skivbolag: AGR Television Records
År: 2007
CD

Ända sedan jag såg, den för mig då obekanta, Danni Leigh för första gången i augusti 2003 på countryfestivalen i Furuvik så blev jag såld. Den här tjejen har allt man kan önska av en countryartist: en originell röst, scennärvaro och utstrålning, förmågan att skriva riktigt bra och starka låtar och hon är riktigt duktig på att sjunga och spela dem. Tyvärr så är det svårt att få tag i hennes skivor i Sverige, så jag passade på att införskaffa Masquerade Of A Fool när hon var här i somras.

Masquerade Of A Fool påminner mycket om 29 Nights och Shot Of Whiskey And A Prayer såtillvida att det är ett album fulladdat med svängiga, genuina och fräscha countrylåtar – i bästa honky tonk-anda. Det som skiljer Masquerade Of A Fool från föregångarna är att de 11 nya låtarna på albumet står helt på egna ben och innehåller en god variation i förhållande till varandra. I ”Was it worth it to you” får lyssnaren ett gott smakprov på Dannis röstresurser och hennes känsla för såväl lugnare som rockigare alster är lika gedigen. Det är många låtar om svek och brustna relationer, och Danni framför dem med både trovärdighet och inlevelse.

Den här tjejen förtjänar verkligen all framgång hon kan få. Trist att hon måste söka sig till ett obskyrt litet tyskt skivbolag för att få sin musik utgiven, men det är också en jävla tur att de finns! Hur mycket god musik skulle världen annars inte gå miste om?

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]