Ted Russell Kamp – Night Owl

Artist: Ted Russell Kamp
Titel:
Night Owl
Skivbolag: PoMo Records/Hemifrån
År: 2012
CD

Multiinstrumentalisten Ted Russell Kamp är inte bara aktuell med en ny turné i Sverige och några andra europeiska länder, utan också med nya skivan Night Owl. Musiken på plattan behåller sin americana-prägel med en smakfull och charmig förening av soul, country, rock och folk. Det är dock den mjukaste skivan Ted har spelat in så här långt och några influenser av sydstatsrock finns inte med.

Ted Russell Kamp har hittills gett ut fem skivor, och framgångarna med dem ökar successivt. Hans förra skiva Get Back To The Land la beslag på förstaplatsen på the Euroamericana Chart och hamnade på listan top 100 Americana Records of the year i USA. Det är starka resultat då Ted bekostar utgivningen av sina plattor själv, på sitt oberoende bolag PoMo Records. Night Owl innehåller 12 nya spår samt ett par bonuslåtar. Låtarna är melodiska och varma ballader. Som i ”Where out west”. På den lite jazziga ”The last drop” kommer såväl piano som klarinett till användning och trots stillsamheten som vilar över skivan så finns här gott om variationer i låtarna. Den fartigaste låten är ”Another love song” som även förekommer som ett av de två extraspåren, då Tulsa style. Och kanske hade skivan mått bra av ett par lite rockigare, funkigare låtar, såsom Ted Russell Kamp brukar göra dem.

Titeln Night Owl är inte så dum, och skivan kan vara ett utmärkt sällskap när man sitter uppe och nattugglar. Men den går alldeles utmärkt att lyssna till även andra tider på dygnet. Vill du ha lite skön ny americana så är det här något jag tycker du ska kolla upp.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]