John Lindberg Trio – Made For Rock n’ Roll

Artist: John Lindberg Trio
Titel: Made For Rock n’ Roll
Skivbolag: Enviken Records
År: 2011
CD

Så var det dags för John Lindberg Trio att släppa sin fjärde fullängdare – Made For Rock n’ Roll. Titeln ger vid handen vad det är fråga om, nämligen ren och skär rock n’ roll. Och rockabilly-ingredienserna inte bara puttrar i bakgrunden, utan kokar upp rejält när temperaturen höjs. Soundet är tajt, John Lindberg har rösten och låtarna får det att rycka i påkarna och stämbanden att börja vibrera. Skivan kommer att finnas ute i affärerna från och med den andra februari, så spar lite pengar till dess.

Som brukligt är när det gäller John Lindberg Trio så är det mesta materialet skrivet av gruppens medlemmar, men det som skiljer sig den här gången är att man inte har med en enda cover. Kanske för att man känner att man inte längre behöver, eller också för att man helt enkelt har så mycket skrivklåda att man klarar sig utan. För det gör JLT, som bandnamnet förkortas. Det fläskar på rejält det här, med vassa gitarrer till ett fett komp av ståbas och trummor; som får de flesta vägdjävlar att pressa pedalen i botten och trycka upp raggarskårorna mot rutorna. 

Det är lätt att tro att det bara pangar på, utan finess, men så är absolut inte fallet. Till exempel så har man lånat in Kenneth Kjellgren på banjo i ”Wheels of fortune”, Olle Nyberg på hammondorgel i ”A young girls  heart”, Jan Lissnils på pedal steel i ”Don’t fade away” samt att man har ett ett passande körinslag i bakgrunden till den avslutande instrumentala ”Independence day”. Känner du som grabbarna i John Lindberg Trio – att du är ”made for rock  n’ roll” – så är det bara att göra plats för en ny cd med gruppen.

Georg Ryttman

Läs intervju med John Lindberg!

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]