John Lindberg Trio – Hell Of A Ride

Artist: John Lindberg Trio
Titel: Hell Of A Ride
Skivbolag: Cosmos Music Group/Enviken Records
År: 2012
CD

Jag måste säga att jag gillar John Lindberg Trio skarpt. Det  här är raka rör, hård, tuff rockabilly med attityd och utan kompromisser. Soundet är precis som på förra skivan moget, knivskarpt och kompakt och här lämnas inte utrymme för ledsamheter eller grubbel. Inledande ”Honey hush” visar direkt var skåpet ska stå och så fortsätter det, även om det finns variationer i låtarna på skivan.

Det finns en tyngd i John Lindberg Trios rockabilly som inte många andra band inom denna genre använder sig av. Ändå är det dansant och melodiskt på samma gång. Och det är ingen slump att man inför varje ny skivinspelning återvänder till Enviken Studios där man format sitt sound genom åren. Man ska dock inte förvänta sig något experimenterande eller sökande efter nya vägar att utveckla musiken, utan det är ren partymusik, såsom den fungerat  ända sedan 1950-talet. ”Hearts on fire” är inte lika hård som mycket av det andra materialet på skivan, men är ändå lika tajt som övriga låtar den här trion presterar. En del personer tycker att JLT främst är en livegrupp, och jag  rekommenderar er verkligen att se dem uppträda på scen, men jag anser även att deras plattor rockar rejält fett!

Kort sagt: det är full patte från det att motorn startas upp i ”Honey hush” tills soppan tar slut i ”Hell of a ride”. Därefter är det bara att tanka nytt och dra en repa till på rockabillyns motorväg.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]