Jimi Hendrix – mannen, magin, sanningen

En stjärnas uppgång och fall

Titel: Jimi Hendrix – mannen, magin, sanningen
Författare: Sharon Lawrence
Bokförlag: FRANK

Det har gått 38 år sedan den legendariske gitarristen och rockikonen Jimi Hendrix dog av sina egna uppkastningar, på ett hotellrum i London, endast 27 år gammal. Efter en överdos Vesperax – receptbelagt sömnmedel. Jimis musik är tidlös och hans historia lika intressant nu som någonsin.

Boken Jimi Hendrix – mannen, magin, sanningen följer Jimis liv från hans fattiga uppväxt i Seattle, USA, genom hela karriären fram till hans död, och vidare in på 2000-talet då släktingar, skivbolag och tidigare managers fortfarande bråkar om arvet efter honom och den låtskatt han lämnade efter sig.

Författaren Sharon Lawrence var tidigare reporter och konsult i skivbranschen. Hon har arbetat med storheter som David Bowie, Elton John och Lynyrd Skynyrd. Det var Leslie Perrin, en PR-man från London, som introducerade Sharon och Jimi för varandra. Denna bekantskap ledde till en livslång vänskap, och gav Sharon en god inblick i Jimi Hendrix liv, vem han var och den giriga musikindustrin. Sharon skriver om sina egna upplevelser av Jimi och vad han berättat för henne, mixat med vad andra har förmedlat under Sharons efterforskningar.

Det är en intressant, välberättad och detaljrik bok. Och den rekommenderas absolut till dem som är intresserad av rockhistoria och/eller Jimi Hendrix liv.

Av Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad i Broderskap]