Will Hoge – The Wreckage

Artist: Will Hoge
Titel: The Wreckage
Skivbolag: Rykodisc
År: 2009
CD

Will Hoge, född och uppvuxen i Franklin,Tennessee, spelar en rockig gitarrbaserad amerikana/countryrock, lite i samma anda som Tom Petty,  Bob Seger och Ted Russell Kamp. Will Hoge, som skulle ha gett sig ut på en nu inställd Europa-turné i vår, har antingen skrivit låtarna på The Wreckage själv eller tillsammans med andra.

Under inspelningen av The Wreckage var Will Hoge med om en trafikolycka 2008, han bröt ett antal ben i kroppen och när han först kom in till sjukhuset var läget kritiskt. Han blev akut opererad, och därpå följde flera operationer och intensiv psykisk terapi under ett års tid, innan inspelningen av skivan kunde göras klar. Kanske är det sviterna efter detta som gör att han väntar med att besöka Europa.

The Wreckage är Will Hoges tredje fullängdare. Hans röst är emellanåt lite lätt raspig och låtarna ibland tufft gitarrbaserade och larmiga som i ”Favorite waste of time” och ”Long gone”, och ibland mer laid back som exempelvis ”Were do we go from down” samt ”den känslosamma ”Too late too soon”.  En låt som ”Highway wings” skulle kunna vara gjord av Bruce Springsteen. Genomgående har låtarna på plattan en melodisk grund och håller en jämn kvalitet.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]