Highway 40 – The American Line

Artist: Highway 40
Titel: The American Line
Skivbolag: Captive Music Ltd
År: 2010
CD

Highway 40, som har tagit sitt namn efter en välkänd rutt i USA, som sträcker sig från kust till kust utmed vilken countrymusiken lever och frodas i sina olika former, har varit med i gamet ett tag nu. The American Line är gruppens fjärde skiva. Det här är ren och skär honky tonk med gitarrer, trummor, bas och steelgitarr. Cd:n innehåller 12 spår, varav en eget skriven ”She said…” av Stefan Krüger. På konvolutet ger bandet förslag på lämpliga linedanser som fungerar till respektive sång; ett kul grepp som säkert går hem hos den dansanta delen av Highway 40:s publik.

Även om Highway 40 själva uppger att de både spelar traditionell och modern country så bespar de i alla fall oss lyssnare en massa uppoppade ledsamheter på The American Line. Det är rak och simpel country med steelgitarr och twang; som det ska vara. Här samsas Gretchen Peters svängiga ”My baby loves Me”, som Martina McBride rönt framgång med, Merle Haggards kärlekssång ”No one is gonna love you better”, med sånger som ”I left something turened on at home”, skriven av Billy Lawson och John Schweers, vilken Trace Adkins spelat in, och ”Shotgun rider” som Tim McGraw lirat in.

Oavsett om du gillar att ta en svängom på dansgolvet, eller nöjer dig med en öl i baren och lite god musik, så gör Highway 40 jobbet på The American Line.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]