Gary Hunn – Breaking Blue

Artist: Gary Hunn
Titel: Breaking Blue
Skivbolag: Alligator Creek Records/Hemifrån
År: 2013
CD

Gary Hunn - Breaking Blue

7-Beer

Gary Hunn är från Australien och kör riktig country! Här är  det western swing, honky tonk och the real thing som gäller. Skivan är delvis  inspelad i Townsville och delvis i Sydney; kanske inte vad man förväntar sig  när det gäller den här sortens musik. Men det går alldeles utmärkt att få till  rätt känsla oavsett var studion är placerad.

Så är Gary Hunn också en stor fan av numera bortgångne  George Jones, Gram Parsons och Justin Townes Earle. Och i dessa artisters anda  ville Gary Hunn höja textskrivandet en nivå jämfört med föregångaren Dust &  Gin; genom att berätta om vad han gått igenom här i livet och bli mer  självutlämnande. Efter åratal av utforskande av old time blues och medverkande  i garagerockband så hittade Gary Hunn till slut ”den rätta vägen” och gick över  till countrymusiken. När du sätter på Breaking Blue i cd-spelaren så sätts  ribban redan i inledningsspåret ”Heads you win”. ”Out of my life” är en trevlig  duett med Peta Cherae, i samma anda som George Jones och Tammy Wynette och  andra countrypar. Som det sig bör handlar texterna om traditionella ämnen som  brustna hjärtan, otro och baksmällor.

Breaking Blue är en riktigt fin skiva och Gary Hunn har  fattat vad det handlar om. Han har en bra countryröst och steel gitarren får  rejält med utrymme i musiken. Så det här bevisar om något att countrymusiken  lever och frodas över hela klotet; om nu någon var av en annan uppfattning.

Georg Ryttman

[Artikeln är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]