Colin Gilmore – The Wild And Hollow

Artist: Colin Gilmore
Titel: The Wild And Hollow
Skivbolag: Woobietown Records/Hemifrån
År: 2013
CD

Colin Gilmore - The Wild And Hollow

7-Beer

Jag har läst att man gärna jämför Colin Gilmore med Nick Lowe, och visst ligger det lite i det, men jag tycker inte man ska dra för stora växlar på den jämförelsen heller, även om han spelade på Nick Lowes  tributekonsert på Americana Music Conference i Nashville. Och även om den avslutande ”Raging eyes” är skriven av herr Lowe.

Soundet på skivan är lättillgängligt, lite som på John Lennons Rock n’ Roll-album. Det är luftigt, melodiskt och det ligger ett svagt reverb över sången på vissa låtar. Colin Gilmore är son till låtskrivaren och Texas-musikern Jimmie Dale Gilmore som själv spelade countryrock. Colin räknas dock  som en americana-artist. ”Into the future” har en dominerande basgång och får mig att tänka på Wreckless Eric. ”Feel like falling” inleds med Colins sång  till en akustisk gitarr, men byggs successivt upp i samband med att fler  instrument tar plats i låten. ”Warm days love” går i John Lennons tecken, framför allt sångmässigt, ”Wake me in the night” en fin liten melodisk sång och  ”Only real to me” är lite 60-talsrockig, medan ”Singing streets (the walk to  Oxnard)” är mer åt countryrock-hållet och har försetts med bland annat banjolir av Britton Beisenherz.

The Wild And Hollow visar upp Colin Gilmores musikaliska talang i de olika små ljudalster som här presenteras. Skivan får klart godkänt av mig och förhoppningsvis av dig också.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]