Clint Griffeth – My Side Of The Tracks

Artist: Clint Griffeth
Titel: My Side Of The Tracks
Skivbolag: Egen etikett
År: 2005
CD

Clint Griffeth lirar country, bluegrass och folkrock i en salig blandning. Det finns dock väldigt lite information att hitta om honom och hans musik. Eller rättare sagt: det går inte att hitta något alls om honom, mer än en gammal MySpace-sida som inte uppdaterats på flera år. Kanske är det så enkelt att Clint har lagt musiken på hyllan och att inget nytt har hänt sedan My Side Of The Tracks.

Clint Griffeth har skrivit det mesta materialet på skivan själv, och har tagit hjälp av ett 20-tal musiker för att spela och sjunga på låtarna. My Side Of The Tracks är inte en så tokig platta alls. Fiolspelet av Jon Parry går inte av för hackor, och här finns allt från pedal steel, banjo och dobro, till saxofon, flöjt och trombon. Griffeth bjuder bland annat på en egen skriven truck driving-låt i ”I’m a trucker”, medan banjon och dobron kommer väl till sin rätt i ”Little Sadie” och ”Dixie Rose” är en countrysång med fint fiddle-lir.

My Side Of The Tracks är en helt okej skiva. Materialet håller kanske inte genomgående högsta klass, men är konsekvent och Clint Griffeth omger sig med duktiga musiker.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]