Fiery Blue – Our Secret

Artist: Fiery Blue
Titel: Our Secret 
Skivbolag: Doubloon Records/Hemifrån
År: 2011
CD

Fiery Blue består av låtskrivaren Paul Marsteller från San Diego, producenten och multiinstrumentalisten Gabe Rhodes från Austin och Simone Stevens, singer-songwriter från New York. Our Secret är gruppens andra album och utöver nämnda trio så har man lånat in en handfull musiker. Frånsett ”I’ve just seen a face”, som är skriven av John Lennon och Paul McCartney, så har Paul Marsteller plitat ner allt material; ”Chrystal ball” och ”While the music plays” har han dock skrivit tillsammans med Gabe Rhodes. Det märkliga i Fiery Blue är att alla tre bor i olika städer, att Simone endast har träffat Gabe ett fåtal gånger och Paul en gång, samt att Gabe och Paul aldrig har träffat varandra ansikte mot ansikte. Tekniken gör det dock fullt möjligt att ändå vara ett band och ge ut skivor tillsammans som funkar, det är Our Secret ett bevis på. Vid sidan av detta projekt har bandmedlemmarna annars sina egna solokarriärer.

Musiken är americana och musikerna kompetenta och tajta trots att de spelat in skivan på distans. Inledande ”Chrystal ball” har ett fylligt sound och ett skönt gitarrgrove. Simone Stevens sjunger på samtliga sånger och hon har en fin röst som samspelar med musiken och anpassar sig efter  låtarna. ”Eventide” är melankolisk och jobbar sig sakta framåt, medan till exempel ”Tears are blue” jobbar på i soft countrytempo och förstärks av Gabe Rhodes munspel. ”Little red shoes” är istället mer avskalad, akustiskt  gitarrbaserad och som ni förstår så finns här lite av varje, allt inom ramen för vad Fiery Blue står för.

Our Secret är en riktigt fin platta, som kommer att värma frusna öron under de stundande regntunga höstkvällarna. Det är ett vackert, stämningsfullt och avkopplande album och väl värt att lägga sig i soffan, sluta ögonlocken och lyssna på efter en lång dag på jobbet.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]