Don Felder – Road To Forever

Artist: Don Felder
Titel: Road To Forever
Skivbolag: Rocket Science Records/Hemifrån
År: 2012
CD

Den före detta (år 1974 – 2001) Eagles-medlemmen Don Felder  är aktuell med ett nytt album – Road To Forever. Samma år som han skiljdes från bandet, så separerade han också från sin hustru som han varit gift med i 29 år. Skilsmässan tog honom hårt, och Don kände att han också förlorade sin identitet som rock n’ roll-musiker. Samtidigt så försvann många av de människor han trodde var hans vänner. Hans kärlek till musiken och låtskrivandet avtog dock inte.

På plattan Road To Forever så reflekterar Don Felder över de tidiga åren i Eagels, och när han lärde sig lira slide av Duane Allman. Detta är hans första soloalbum sedan 1983 och Don ser skivan lite som en biografi över sitt liv, eller i alla fall en bit av det. Plattans andra spår ”Girls in  black” är en rockig, riffig låt som har lite Z Z Top-stuk över sig. ”I believe in you” är mer av tryckarlåt, och däremellan ryms allt från lugna låtar till dem i mellantempoklassen. Att Don Felder omger sig med snitsiga musiker behöver jag knappast påtala. Med sig på skivan, som gästartister, har han bland andra David Crosby, Stills And Nash, Randy Jackson och Tommy Shaw.

Don Felder har inte haft bråttom med utgivningen av sina soloalbum, men det är också viktigare att musiken står i centrum än utgivningstakten. Road To Forever är en helt okej skiva och det är nog inte omöjligt att nästa skiva i eget namn inte lär dröja lika länge som de två första.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]