Ellen Kay Band – On The Countryside

Artist: Ellen Kay Band
Titel: On The Countryside
Skivbolag: Crazy Love Records
År: 2012
CD

Ellen Kay Band - On The Countryside

7-Beer

Ellen Kay Krantz (sång) och Thomas Palin (gitarr och banjo) är grundbulten i Ellen Kay Band, där även Jarl Kynkääniemi (trummor) och Stefan ”Kandy” Jansson (bas) ingår.

Ellen Krantz sjöng tidigare i familjegruppen Krantz & Krantz, innan hon och Thomas Palin startade Ellen Kay Band 2010. Thomas Palin har ett förflutet i The GoGetters, Highjacks och Spinballs, Jarl Kynkääniemi har skött slagverken bakom Jill Johnson och Red Hot Max & Cats och Stefan Jansson har skött basliret i Frantic Flintstones och The Rattlers. Det är också Krantz/Palin som skrivit samtligt material på skivan. On The Countryside är gruppens debutalbum, utgivet på det tyska skivbolaget Crazy Love Records. Skivan spänner från country till rockabilly och det svänger helt klart bra om det här rutinerade gänget. Ett extra plus till att de skriver allt sitt material själva, och det är bra låtar de presterar!

Gruppen bjuder på 12 nyskrivna sånger, och här ryms allt från countrysånger som ”Blue because of you”, till rockigare alster med distad gitarr på ”Night time shift” likväl som rena rockabillylåtar som ”Rednecks on the loose”. On The Countryside är en riktig partyplatta, med fartiga toner, lite twang och en hel del fina låtar inom country och rockabilly. Så ta och kolla in Ellen Kay Band, så du slipper leva i ovisshet.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]