Jack Day – The First Ten

Artist: Jack Day
Titel: The First Ten
Skivbolag: Bucketfull Of Brains/The Greatest Records
År: 2012
CD

Jack Day är en engelsk singer-songwriter, som i och med The First Ten gör skivdebut. Musiken baseras främst på akustiskt gitarrspel och Jack Days sång. Jack har sin bas på Londons folkscen. Han beskriver själv innehållet på sin debutplatta med att den innehåller en hel del kärlek, lite smärta och en liten bit av London.

Det här är inte fråga om att testa några fartresurser över greppbrädan. Istället är det en mycket lågmäld och melankolisk skiva. Pepe Belmonte förstärker musiken med sitt munspel på ”Isn’t it strange”, Graham Knight lirar piano på ”No one moves like you” och ”I have been conveyed” och dessutom får Jack Day lite hjälp med sången på ”Just a little time” av Bryony Afferson.  Det finns dock inget originellt eller upplyftande med The First Ten, utan det är en ganska medioker samling låtar som är ganska oförargerlig.

Jack Days debutskiva The First Ten funkar som bakgrundsmusik, men går nästan spårlöst förbi. Det går inte att säga att skivan är vare sig dålig eller störande, men den gör heller inte så att det knottras på armarna. Istället för aha-upplevelse så blir det en jaha-upplevelse.

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]