Downtown Ramblers – Downtown Ramblers

Artist: Downtown Ramblers
Titel: Downtown Ramblers
CD
2008

Downtown Ramblers självbetitlade cd från slutet av 2008 innehåller elva egenskrivna låtar åt softgrass-hållet. Själva beskriver Göteborgsbandet sin musik som bluegrass med influenser av pop, jazz och folkmusik. Downtown Ramblers består av Emelie Junsten, sång, Oskar Reuter, mandolin, Pär Eriksson, gitarr, Martin Blomberg, banjo och Kalle Annerhult på ståbas – fem unga duktiga musiker som våren 2006 bestämde sig för att starta ett countryband tillsammans. Gruppen vann 2007 country-SM i kategorin bluegrass.

Emelie visar prov på fina sångresurser i bland annat ”When  the sun goes down”, en låt där det är fullt drag på Martins banjo, medan Oskar Reuter går lös på sin mandolin i solot till ”Stay the same”. Några av låtarna kryddas med sparsmakad stämsång, till exempel blir detta tydligt i ”The Casino”, där en av killarna i bandet står för lead-sången.

Som förväntat är låtarna på cd:n akustiska; ofta melodiska och omgivna av en varm aura. Så det är bara att bränna på bönorna, steka fläsket och slå sig ner i ring kring lägerelden och njuta till musiken.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]