Angelina Darland – Down The Line (Promo)

Artist: Angelina Darland
Titel: Down The Line (Promo)
2011
CD

Angelina Darland är aktuell med promotionskivan Down The Line, som är inspelad i Danmark under 2010, delvis live (även om det inte märks), och som inte finns att köpa i handeln ännu. Det kan tyckas lite märkligt att hon inte lägger ut cd:n till försäljning redan nu, då den känns väldigt färdig, men kanske behöver hon komplettera med några ytterligare låtar först. Agelina kommer från en musikalisk familj och har bland annat studerat piano och jazzimprovisation och fann stor inspiration i svensk folkmusik. Bland hennes favoritartister finns namn som Dolly Parton, Bob Dylan, Bruce Springsteen och Joni Mitchell. Down The Line innehåller sju eget skrivna låtar som hamnar inom  americanafacket.

Det är en trevlig liten samling låtar som Angelia  Darland har komponerat; känslosamt framförda med Agenlinas fina röst i  förgrunden, kompetent uppbackad av Erki Päronja och Daniel Ögren på gitarrer, Paul Hinz, bas, Fabian Ris Lundblad, trummor, Linda Bergström, bakgrundssång, med flera (vars namn är svåra att tyda på den lilla skriften på cd-konvolutet). Texterna handlar mestadels om kärlek i dess olika former; besvikelsen att bli lämnad av den man älskar, om att sitta fast i en relation och inte utvecklas, om att  gammal kärlek aldrig rostar och så vidare. Texterna framförs på engelska.

De musikaliska inslagen på Down The Line går inte att klaga på och stämsången  på till exempel ”The traveler”, vilken avslutar skivan, är snyggt serverad av Angelina och hennes medmusikanter. Hon har helt klart potential och det ska bli  intressant att följa Angelina Darlands fortsatta karriär framöver.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]