Scott Cook – One More Time Around

Artist: Scott Cook
Titel: One More Time Around
Skivbolag: Groove Revival/Hemifrån
År: 2013
CD

Scott Cook One - More Time Around

6-Beer

Scott Cook från Edmonton, Alberta, skriver musik för lägerelden, eller prärieballader som han föredrar att kalla sina låtar; där man sätter sig ner omgärdad av lugnet, framför en sprakande brasa och reflekterar över varför världen inte kan vara mjukare, mindre penninginriktad, varför människan inte kan vara mer ödmjuk och mindre aggressiv och girig.

Det politiska och humanitära budskap Scott Cook för fram i sina texter till sitt fjärde album bärs upp av hans softa americana-toner, där små jazziga inslag hörs i titelspåret ”One more time around”, på ”Among the trees” spelar Scott inte bara banjo, utan även mbira vilket gör låten lite spännande och udda. En kul grej som visar hur Scott känner och fungerar är att han i den medföljande bookleten inte bara bjuder på texterna, utan även små förklaringar till dem samt ackorden för den som vill spela med eller lära sig hans låtar.

Influerad av country, soul, blues och rotmusik plockar Scott Cook på sin gitarr och banjo, medan hans musicerande vänner fyller på med den övriga musiken på skivan. Hans hippielika budskap där texterna är det centrala är trevligt, och de flesta instämmer nog i att det behövs mer humanitet i världen. I väntan på en positiv utveckling i världen kan One More Time Around bli en tillfällig tillflyktsort.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]