Rob Coffinshaker – Dark Rollin’ Skies

Artist: Rob Coffinshaker
Titel: Dark Rollin’ Skies 
Skivbolag: Lightning Records
År: 2011
EP Vinyl

Rob Coffinshaker, eller som han egentligen heter Robert Fjällsby, är sångare och gitarrist i det egna bandet The Coffinshakers när han inte ägnar sig åt sin parallella solokarriär. The Coffinshakers spelar death country med tillhörande texter på skräckteman. Låtarna på Rob Coffinshakers soloprojekt har däremot mer jordnära traditionella country and western-teman. Musikaliskt är det the real thing i bägge varianterna.

Man måste bara älska Robs röst – ibland låter han som the man in black själv, och det är väl inte en särskilt vild gissning att han gillar den mannen högt och rent, då han tidigare har uppträtt med Johnny Cashs material. Men Rob Coffinshaker står väldigt bra på egna ben och tre av fyra låtar på EP:n är eget skrivet material. Det är bara ”Stone is very, very cold” som han inte plitat ihop själv, utan som är skriven av Priscilla Paris. Och man måste även älska musiken, för det här är underbart snyggt.

EP:n Dark Rollin’ Skies finns att få i en begränsad upplaga om 666 exemplar, varav 200 i svart vinyl, 200 fullmånsvita, 200 spöklikt transparenta och 66 stycken i blodrött med separat foto. Är du ute efter ett eget ex. så får du nog passa på. Kan vi få se Rob Coffinshaker, eller varför inte The Coffinshakers, på någon av våra countryfestivaler nästa år tro? Jag är övertygad om att det skulle göra succé. Och till dess fortsätter jag att njuta av senaste EP:n.           

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]