Kenny Chesney – Welcome To The Fishbowl

Artist: Kenny Chesney
Titel: Welcome To The Fishbowl

Skivbolag: Blue Chair Records, LLC/Columbia Nashville
År: 2012
CD

Titeln Welcome To The Fishbowl speglar den lilla känslovärld vi människor befinner oss i; en värld av förluster, ensamhet men också av kärlek. I den här världen motsvaras inte alla förväntningar och det är ofta svårt att leva upp till alla föreställningar.

I ”While he stills knows who I am” sjunger Kenny Chesney ur sonens perspektiv, om sin far som har Alzheimers. ”Sing ’em good my friend” handlar om en man som sålt sin enda värdefulla ägodel – en fin gammal gitarr – för att få ihop pengar till sin hustrus mediciner. De flesta sångerna på albumet handlar om människor som kämpar genom livet och som inte lyckan ler emot särskilt ofta. Men det finns också undantag, som ”Feel like a rock star”, där Kenny sjunger duett med Tim McGraw, eller ”Time flies”, om hur fort tiden går när man har roligt. Skivan inleds med en liveversion av ”You and Tequila”, som han sjunger tillsammans med Grace Potter på Red Rocks Amphitheatre.

Welcome To The Fishbowl är inte den roligaste skapelsen som bränts in i en cd-skiva. Oftast så framför Kenny Chesney små popiga moderna countrylåtar, som är melodiska och pysmysiga. Och den här skivan är inget undantag..

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]