Kasey Chambers – Little Bird

Artist: Kasey Chambers
Titel: Little Bird 
Skivbolag: Mushroom Music/Hemifrån
År: 2011
CD

Kasey Chambers är en australiensisk singer-songwriter med en flickaktig, originell och trevlig röst. Hennes pappa är steel gitarristen Bill Chambers och hennes bror Nash Chambers är musiker och producent. Även hennes make Shane Nicolson är singer-songwriter. Kaseys många egna utmärkelser och platinaalbum säger en hel del om hennes väldiga försäljningsframgångar på hemmaplan, och även om hon inte är ett stort namn i Sverige så är hon utan tvekan en av Australiens största stjärnor.

Little Bird är hennes första soloalbum på fyra år. På skivan blandas rena ballader och låtar åt folk-hållet med popiga låtar och lite rockigare diton. Ibland är musiken skir med varsam sång därtill och ibland är den taktfast och spännande, som på ”Down here on Earth” vilken påminner något om Emmylou Harris musik på Wrecking Ball, ibland lite som Melanie, som på ”Nullabor (The biggest backyard)” och inledningen av ”Beautiful mess”. Oavsett hur man ska försöka beskriva hennes musik så är den fräsch och står på egna stadiga ben.

Plattan innehåller sammanlagt 14 spår, inklusive ett som är dolt. Det är helt klart en bra skiva och Kasey är en fullgod låtskrivare, så det är lätt att förstå att hon är framgångsrik i landet down under. För er som gillar americana så tycker jag absolut att det är väl värt att checka in denna dam, jag tror helt enkelt inte att ni kommer att ångra er.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]