Dale Boyle -Throwback

Artist: Dale Boyle
Titel: Throwback
Skivbolag: Egen etikett
År: 2012

CD

Americana-artisten Dale Boyles musik går åt folk/folkblues- och alt-countryhållet. Dale är från Montreal och Throwback är inspelad i hans hemmastudio, under vintern 2011, men lanserade sommaren 2012. På ”You might come around” sjunger Dale Boyle duett med Annabelle Chvostek. Michael Jerome Browne lirar fiol, mandolin och slide gitarr.

Dale Boyle tycks gilla att hålla det okomplicerat och  jordnära. Låtarna faller mig inte på läppen direkt, utan är rätt trista och intetsägande. Tom Petty’s ”I won’t back down” får lyssnaren att känna igen sig, men Boyles version tillför inget nytt. Snarare så har han svårigheter att nå upp till originalet, och då vore det bättre att avstå från att spela in den. Han nästan visar fram sina låtar och sången känns lite småtrött.

Throwback har fått rätt höga betyg av en del recensenter, vilket jag inte köper. Den här samlingen av akustiska låtar är inget som suger tag i en och får det att sprattla i musiktarmen. Nej, det är alltför vardagligt för att bli roligt.    

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]