Broken Roads – Waiting To Go

Artist: Broken Roads
Titel: Waiting To Go
Skivbolag: Broken Roads
2011
CD

När Broken Roads debutskiva kom förra året så efterlyste jag lite mer eget skrivet material, och min önskan har nu blivit uppfylld till gruppens andra album. Den här gången är ungefär hälften av skivans låtar eget skrivet material, och det visar sig fungera alldeles utmärkt. Det är mycket rockabilly kryddat med lite härlig country, som är kärnan i Broken Roads musik. Soundet skiljer sig en del från förra skivan Matchbox, även om känslan delvis fanns där då också. Det är naket, rent och som från en gammal epok. Redan när  man ser det sepiatonade skivomslaget så får man in den rätta känslan för hur musiken på cd:n ska låta – och så ska ett bra skivkonvolut fungera.

Förutom gruppens sex medlemmar – Leif Grönquist, systrarna Linda och Tess Tjernberg, Lasse Strange, Mattias Friberg och Hasse Alsing , så har man lånat in Ulf Sterling på steel gitarr, Kristian Rundlöf på saxofon och Staffan Karlsson på fiol, till några av låtarna. Som vanligt delas leadsången mellan Leif Grönquist, Linda och Tess Tjernberg – och det är ett komplement som visat sig fungera riktigt bra. Valet av covers på plattan är lika oväntade som trevliga. Skivan inleds med Porter Wagoners ”Rock-a-bye boogie” och Willie  Nelsons ”One step beyond”, men här finns också Neil Sedakas ”Fallin’” och Dolly Partons ”Do I ever cross your mind”, för att nämna några.

Broken Roads är en grupp som stadigt har utvecklats; som har vuxit samman till en kompakt enhet med sitt eget sound och sin givna plats i country/rockabilly-Sverige. Waiting To Go är ett bra dokument på detta och ett inköp förordas varmt.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]