Ben Carbine And The 18 Wheelers – Six Pack Shy

Artist: Ben Carbine And The 18 Wheelers
Titel: Six Pack Shy
Skivbolag: Tombourine Songs
År: 2010
CD

Skellefteåbandet Ben Carbine And The 18 Wheelers debut-skiva är en femspårs-cd med idel eget skrivet material. Första spåret, på den 18  minuter och 41 sekunder långa (eller korta beroende på hur man väljer att se det) skivan, är en fartfylld bit som går i 180 knyck under namnet ”Mon ami”. Även det andra spåret – ”Six pack shy” – håller rocktempo och gör sig bra på  motorvägen med vinden vinande kring däcken.

Det är gott om krämiga elgitarrer på skivan, men här finns också fiol, piano och stämsång, som i ”Roll on”,  vilken sjungs av Ida Bodin, med artistnamnet Edielou Colter, och har lite truckdriving-tema. Övriga låtar på plattan finner Dexter Jennings, alias Jonas bodin, bakom mikrofonen. Sen återgår bandet till det rockigare temat i ”Easy  livin’”, för att avsluta med countrylåten ”Part time wife”.

Åttamannabandet Ben Carbine And The 18 Wheelers ångar på fint  på sin debutskiva. Man kan säga att gruppen står på två ben: med det ena i den rena countrymyllan och med det andra i det lite rockigare country-facket. Bägge sakerna gör de bra på Six Pack Shy, och jag vill påstå att det håller ihop riktigt fint. Skivan kommer att finnas tillgänglig för köp den 11 augusti.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]