The Accidentals – Bitter Sweet

Artist: The Accidentals
Titel: Bitter Sweet
Skivbolag: The Accidentals/Hemifrån
År: 2013
CD

The-Accidentals-Bitter-Sweet
7-Beer

Any Forgotten Thing består av det äkta paret Rebecca Hall, gitarr och sång, samt Ken Anderson, multiinstrumentalist. Samtliga låtar på detta, deras andra album, har skrivits av paret gemensamt eller av dem var för sig. Frånsett lite bakgrundssång av Laura Molinelli på några spår, så förekommer inga övriga musiker. Det här är americana, inspirerad av engelsk, skotsk och irländsk folkmusik.

”Year without summer” handlar om den långa kärva vinter som följde efter ett vulkanutbrott 1815. På ”Calliope” har man ett parti med cirkusvals, medan ”The sweetest water” är en akapella, såsom de utfördes för ett par hundra år sedan. Så Hungrytown innehåller en viss variation av låtar, men genomgående är det en rätt stillsam skiva med mestadels akustiska instrument och Rebecca Halls mjuka röst flytandes ovanpå det hela. Musiken jämförs ofta med Simon and Garfunkels, och det ligger kanske en viss sanning i det; det går en röd tråd igenom musiken som påminner om en del av det som spelades in under 1960-talet.

Det är skirt, vårlikt och vackert, vilket ”Rolling train” är ett utmärkt exempel på. Musiken på Hungrytown passar fint som morgonmusik en solig dag på balkongen eller i trädgården, med Rebecca Halls finstämda sång på toppen av det hela.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.zeromagazine.nu]